K-Liquid Chlorofil - suplement diety, wyciąg z Lucerny siewnej (Medicago sativa)
Najlepszy produkt na odkwaszenie organizmu - pH ponad 8,5!
Co to jest Chlorofil?
W celu produkcji pokarmu rośliny zielone wykorzystują dwutlenek węgla z powietrza, wodę i składniki mineralne z gleby oraz światło słoneczne. Proces ten nazywany jest fotosyntezą. Energia słoneczna absorbowana jest przez zieloną substancję zawartą w liściach, zwaną chlorofilem. K-Chlorofil firmy K-Link jest wyciągiem z rośliny zwanej Lucerną siewną (Medicago sativa) znanej z wysokich zawartości odżywczych. Korzenie rośliny sięgają głeboko i pobierają z gleby składniki mineralne takie jak wapń, żelazo czy magnez. Chlorofil zawarty w Lucernie zawiera przeciwutleniacze, które ograniczają ilość wolnych rodników w naszym organizmie. Wolne rodniki osłabiają nasze ciało sprawiając, że jesteśmy bardziej podatni na choroby. Wolne rodniki to wysoce reaktywne związki zawierające tlen. Wytwarzane są w naszym organizmie w czasie metabolizmu, czyli procesu rozkładu pokarmu oraz tlenu. Mają zdolność niszczenia białek, tłuszczy i DNA komórki. Procesy te mają wpływ na komórki naszego ciała zmieniając je oraz powodując rozwój rożnorakich chorób. Wolne rodniki odgrywają kluczową rolę w procesie starzenia się.
Lucerna zawiera 4 razy tyle chlorofilu co inne warzywa. Jedna łyżka stołowa K-Chlorofil stanowi odpowiednik spożycia 1 kg warzyw!
Chlorofil bogaty jest w:
Cynk - wpływa na pracę układu odpornościowego, reguluje ciśnienie krwi i rytmu serca
Selen - chroni przed działaniem wolnych rodników, pomaga w walce z przemęczeniem
Witaminę E - opóźnia procesy starzenia się, chroni przed rozwojem miażdżycy
Witaminę C - zwiększa koncentrację i wydajność układu odpornościowego
Witaminę A - zapewnia prawidłowy rozwój i funkcjonowanie skóry
Ponadto Chlorofil zawiera biotynę, kwas foliowy, kwas pantotenowy oraz składniki mineralne, takie jak: wapń, kobalt, chrom, fosfor, krzem, potas, magnez i żelazo.
3 głowne funkcje K-Chlorofil:
Oczyszczanie: oczyszcza przewód pokarmowy, wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn, eliminuje bakterie, dezynfekuje i odtruwa
Przywracanie równowagi: utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu, usprawnia jego funkcjonowanie
Odżywianie: wspomaga regenerację czerwonych krwinek, pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek w organizmie.
Równoważenie poziomu pH w organizmie
Zakwaszenie organizmu to zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu. Zdrowy organizm powinien mieć poziom pH około 7,3-7,4.
Znany amerykański dietetyk, Prof. Ragnar Berg, powiedział, że nasza codzienna dieta powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a 80% z produktów o odczynie zasadowym. Jednak w naszej codziennej diecie jedzenie jest w większości zakwaszające: ryż, makaron, mięso, przetworzone i/lub smażone produkty, napoje gazowane itd. Jedynie mała część diety to produkty zasadowe, takie jak warzywa czy owoce. Taka nieprawidłowe odżywianie spowoduje wzrost poziomu kwasu w naszym organizmie i w dłuższym okresie może spowodować takie schorzenia jak: choroby serca, zapalenia stawów, nadciśnienie, udar, cukrzyca, wysoki poziom cholesterolu.
K-Chlorofil ma pH na poziomie ponad 8,5, powoduje więc wprowadzenie równowagi kwasowo-zasadowej w naszym organizmie.
Kto powinien pić K-Chlorofil:
- osoby bardzo szczupłe
- osoby cierpiące na zatwardzenia
- kobiety cierpiące na bóle menstruacyjne
- palacze i osoby spożywające alkohol
- osoby wrażliwe na zimno
- osoby z nieświeżym oddechem
- osoby nie lubiące warzyw
- osoby z zaburzeniami wagi
- osoby żyjące w ciągłym stresie
- osoby łatwo męczące się
- osoby z zaburzeniami w funkcjonowaniu wątroby - osoby z niedokrwistością.
Pojemność: 500 ml