Czym jest Spirulina?
Spirulina zawiera 12 witamin, 11 minerałów, 8 podstawowych kwasów tłuszczowych oraz 8 niezbędnych aminokwasów.
Spirulina jest bogatym źródłem enzymów oraz innych ważnych związków odżywczych. Posiada ponad 70% komplentych i dobrze przyswajalnych protein.
Spirulina zawiera węcej beta karotenu niż jakiekolwiek inne jedzenie.
Spirulina jest bogata w witaminę B, minerały, chlorofil oraz posiada inne ważne składniki odżywcze jak sulfolipidy czy SOD.
Witaminy zawarte w Spirulinie zaliczają się do witamin z grupy A, beta-karoten, tiamina, ryboflawina B2, niacyna B3, B6, B12, witaminę E, inozytol, biotynę i kfas foliowy.
Spirylina zawiera również wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan, cynk, selen, miedź oraz chrom.
Spirulina uprawiana jest w hodowli alg morskich Earthrise Farms w Kalifornii w USA. Posiada miękką ścianę komórową składającą się z cukrów złożonych i białek. Od innych alg różni ją to, że jest łatwo przyswajalna przez organizm.
Spirulina jako naturalny posiłek odżywia, dodaje energii i oczyszcza Twój organizm. Spirulina posiada związki niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.
Spirulina to bezpieczne pożywienie będące idealnym suplementem diety dla ludzi w różnym wieku i o różnych stylach życia.
Spirulina jest jednym z najbardziej naturalnie zagęszczonych źródeł substancji odżywczych, zawiera aminokwasy, chlorofil i karoten.
Spirulina posiada związki niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Związki te nie są przez nasz organizm produkowane, dlatego musimy przyjmować je jako suplementy diety.
Spirulina firmy K-Link International jest środkiem naturalnie oczyszczającym organizm. Oczyszcza wewnętrzne narządy z toksyn oraz pomaga usunąć toksyny z naszego organizmu. Łagodzi problemy układu pokarmowego oczyszczając go oraz wygładza mięśniówkę narządów wewnętrznych. Spirulina jest jednym z niewielu suplementów diety, który nie powoduje grzybicy układu pokarmowego. Spirulina pobudza układ odpornościowy oraz pomaga usunąć bakterie z narządów.
Spirulina zapewnia zbilansowany posiłek zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Wspomaga rozwiązanie problemów trawiennych.
Przyjmowanie niewielkiej ilości Spiruliny pomaga wzmocnić układ odpornościowy. Spirulina przyspiesza produkcję przeciwciał i cytokinin sprawiając, że lepiej bronią nasz organizm przed bakteriami. Ponadto Spirulina poprawia funkcjonowanie komórek w zanieczyszczonym środowisku.
Warzywa zawierające najwięcej Beta-Karotenu |
Produkt | Porcja | IU Beta-Karotenu |
Spirulina | 1 łyżka (10 g) | 23 000 |
Papaja | 100 gr | 8 867 |
Słodkie ziemniaki | 100 gr, gotowane | 8 500 |
Marchew | 100 gr, gotowana | 7 250 |
Botwinka | 100 gr, gotowana | 6 042 |
Buraki | 100 gr, gotowane | 6 042 |
Szpinak | 100 gr, gotowany | 6 000 |
Kantalupa | 50 gr | 5 667 |
Pojemność: 7 saszetek po 15 ml każda